top of page
Søk
  • Andaktsskriver

Farmasøytiske selskaper tester corona vaksine som "kutter kroppsceller" hos barnSAMFUNNET.


Det amerikanske farmasøytiske selskapet Moderna tester sin corona vaksine på barn og tenåringer. Dette kommer i en pressemelding fra selskapet.

Lik artikkelen på Facebook



Det er en "ny generasjon" RNA-basert vaksine kalt mRNA-1273. Vaksinen inneholder en RNA-kode som sies å "kapre kroppens celler" for å produsere covid-19 karakteristisk protein som kroppens immunsystem bør lære å gjenkjenne og bekjempe.


De forsøkspersonene som er valgt ut til eksperimentet er barn og ungdom som er fra 12 år, men under 18 år, står det i pressemeldingen. Studien gjennomføres i samarbeid med Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), som er en del av det amerikanske helsedepartementet.


"Vårt mål er å produsere data våren 2021 som vil støtte bruken av mRNA-1273 hos unge voksne for starten av skolen i 2021," modernas ceo Stéphane Bancel sa i pressemeldingen.


Typen RNA-basert vaksine som mRNA-1273 er en del av, er en type vaksine som ikke tidligere har blitt brukt. Det er kritiske stemmer mot bruk av slike vaksiner fordi vi så langt vet svært lite om effektene de har på menneskekroppen.


Israel er et av landene som har inngått en avtale med Moderna om å kjøpe vaksinen. Jerusalem Post publiserte en artikkel i forrige måned som intervjuet Michal Linial, professor i biokjemi. Linial forteller den israelske avisen at hun selv ikke vil ta vaksinen innen minst et år.

4 visninger0 kommentarer
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page