top of page
Søk
  • Vekter77

3 oktober 2019 – Gled dere – og vår siste prøvelse gjennom forhekset mark



Jeg opplevde mye oppmuntring når jeg nå var hos min forbeder. Jeg ser ham som en åndelig far – og vi som ønsker å vandre med Herren – som har brokete forbilder på hva fedre skal være – trenger å ha nettopp sånne åndelige fedre, så de kan hjelpe oss til å se stien videre.

Han fikk se en minivisjon – altså på innsiden av sin ånd – hvor han så hele verden brettet ut som ett flatt kart – og over verden så var det ett tykt, tykt åndelig mørke – hvor det bare stakk frem noen sporadiske lys her og der. Han oppmuntret med å se over skyen – mot horisonten – der Gud var – å fokusere på Kristus, tross mørket:


«For øvrig, mine brødre, gled dere i Herren! Jeg blir ikke trett av å skrive det samme om igjen, og for dere er det desto tryggere.» Fil 3:1 (88 oversettelsen)


«Gled dere i Herren alltid! Igjen vil jeg si: Gled dere!» Fil 4:4 (88 oversettelsen)


Paulus sitter i fengsel – og har ingen grunner i det naturlige å ha noe å glede seg over – men det finnes en hemmelighet ved det å kjenne forfølgelse på kroppen – det finnes mye glede – bare man fokuserer på der gleden finnes.


«Men han var fylt av Den Hellige Ånd og rettet blikket opp mot himmelen. Han så Guds herlighet og Jesus stå ved Guds høyre hånd.» Apg 7:55 (88 oversettelsen)


Stefanus hadde holdt en lang tale – og til slutt irettesatte han de religiøse pga deres dårskap – og mens de religiøse skjærte tenner mot ham – hvor ondskapen var som tykkest – så så Han Guds herlighet. Han talte ut det Han så; Menneskesønnen ved Guds Høyre hånd – og ble drept for det! Ondskap tåler ikke Guds herlighet eller Sannheten og de krymper seg og får en ekkel vond følelse på innsiden når Guds rene ild åpenbarer seg – fordi Guds renhet er like ille for en synder – som synd er for et Gudsmenneske.


Og i dette mørket – så har Gud kalt oss til å fokusere over mørket – på plassen der alt er lys – over skyene. Når ett fly tar av når det regner og er mørkt – så blir man alltid overrasket når man kommer over skyene – og ser solen og intet mørke eller regn. Kommer man over skyene – vil man se at lyset er mye mer mektigere enn noe mørke.


Ringenes Herre


For en del år siden var jeg veldig betatt av «Ringenes Herre», som var skrevet av en kristen. Og jeg opplevde faktisk at Ånden talte noen ganger til mitt hjerte når jeg så den. Historien tegner ett bilde av ett stort mørke – hvor ondskapen holder på å ta over overalt (fordi ingen tar den på alvor). Men ondskapen leter etter en ring – som havnet hos en av de minste skapningene, Hobbitene – som også fikk oppgaven å få den dit den ble smidd – i den vulkan den ble laget – så den kunne bli tillintetgjort – hvor også Ringens hersker Sauron ville forgå med Ringen. Sauron er ett bilde på en Ond fyrste, og hans lakeier, som er som bilde på onde ånder. Saurons frykt for lyset kan også ses da han sender ut sine mektige hærer for å ødelegge menneskene – da sender han skyer for å formørke solen – for hæren tåler lyset dårlig.



Bildet: De 9 kongene – ble så de viljeløse tjenerne og den ondes fremste tjenere – fordi de fikk aldri nok – av sitt begjær.

Det interessant er at noen av de meste fryktede fyrster denne Sauron hadde – var de 9 – dvs. tidligere konger som pga grådighet etter alltid mer – kom under Saurons besettelse – og ble noen av hans mektigste viljeløse skapninger.


De «9» – dagens mektige oljemilliardærer – som aldri får nok



Bilde over: Her er noen av de «9» – Larry Summer, Rotchild, Henry Kissinger, Soros og til sist erkeskurken Rockefeller (David Rockefeller er nå død). Dessverre er noen av de ondeste jøder – og dessverre er det mange som forbanner sionismen for dette – men Bibelen sier at ikke alle jøder er jøder – som eks. Mark Zukerberg i FB – som løper ærenden til Globalistene. Det er interessant at også mange nordmenn er opp i dette – som eks. Gro H. Brundtland, Jens Stoltenberg etc. men ingen hater nordmenn for det.


For å lage ett lite bilde til nåtiden, av denne historien – hvem er det som har blitt besatt av grådighet – om ikke de som har tjent seg rike på olje? Det største eksemplet er Rockefeller – som også har startet okkulte klubber som Den Nye Verdensorden, Roma klubben etc. Og han med mange flere har blitt enda mer rike på arabiske olje. Saudi Arabia er helt sentralt for dette.

Men når man har fått mye – så vil man ha mer. Lyst kan ikke tilfredsstilles på noen måter – man må ha enda flere kick. Så da begynner man å selge sjelen sin til djevelen (eller Sauron om du vil) – og praktiserer hekseritualer og lignende (jeg har skrevet noe om hvordan milliardærer tilber Lucifer som lysets herre – og en del av disse folkene, har bakgrunn som katolikkere og protestantiske kristne). Og deres besettelse går i å kjøpe opp media over hele den vestlige verden – kjøpe seg inn overalt – kjøpe politikere – kjøpe butikk-kjeder – og makten beruser. Det sies at 1% av de rikeste eier halve verden. Og de fleste når de blir rik – så ødelegges sjelen. Å være kristen og ha mye penger mellom hendene, som ved å drive handel – så burde man ha en kallelse for det – ellers vil pengene eller mammon – bli din Herre!


Disse «9» er det som sprer mørket over hele vår klode – og før Trump tok over – så ønsket de å starte en verdenskrig med Russland. Det var det Obama holdt på med. Derfor vant ikke Hillary denne gang – fordi det var ikke tid for den krigen enda.


Gud bremset maktbegjæret til de «9» – satans viktigste marionettfigurer

Men Gud tente ett lite lys – Han satte inn Trump – ikke fordi Trump er perfekt eller at han er som vi forventer oss at han skal være – men for å stoppe opp satans vilje til å ødelegge, før tiden. Og vi har skjønt at det skal ikke mye lys til – før mørket viker.


Det er også det Gud har kalt oss til – å ikke bruke for mye tid på hva ondskapen gjør. Vi forstår at det er der – vi forstår nogenlunde hvor det kommer fra – men fokuserer man på Kristus, Herrenes Herre og Kongenes Konge, vil det lyse oss opp – gjøre oss mer glade og tilfredsstilte enn noen av denne verdens rike folk. (jeg har også før sådd tvil om Trumps intensjoner – men det betyr dermed ikke at Gud ikke har satt han inn. Husk at verken Nebukadnessar, som ble kalt Guds tjener, eller Kyros, var noen gode mennesker, de var hensynsløse herskere – men Gud brukte de for Hans vilje. Derfor tror jeg også bla. at Gud ønsker å bruke Trump for at Hans vilje skal skje)


De minste i denne verden – de største i Guds rike

I Saurons rike – ble Sauron beseiret av den aller minste av den verdens skapninger – Hobbitene. Ingen hadde regnet med det – ingen hadde forstått deres seiglivede natur – eller deres kraft – til å gjøre det umulige. Og på samme måte er det i Guds rike – Gud velger seg ikke ut de mektige, eller de sterke – han velger seg ut det minste – for å gjøre det sterke til skamme. Vi kan titte på Guds Ord:


«For ordet om korset er vel en dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det en Guds kraft. For det står skrevet: Jeg vil ødelegge de vises visdom, og de forstandiges forstand vil jeg gjøre til intet. Hvor er en vismann? Hvor er en skriftlærd? Hvor er en forsker i denne verden? Har ikke Gud gjort verdens visdom til dårskap? For da verden ved sin visdom ikke kjente Gud i Guds visdom, fant Gud for godt å frelse dem som tror, ved forkynnelsens dårskap.


Brødre, legg merke til det kall dere fikk: Ikke mange vise etter kjødet ble kalt, ikke mange mektige, ikke mange av høy ætt. Men det dåraktige i verden, det utvalgte Gud seg for å gjøre de vise til skamme. Og det som er svakt i verden, det utvalgte Gud seg for å gjøre det sterke til skamme. Det som er lavt i verden, og det som er foraktet, det utvalgte Gud seg, det som ingenting er, for å gjøre det til intet som er noe – for at intet kjød skal rose seg for Gud. For det er hans verk at dere er i Kristus Jesus, han som for oss er blitt visdom fra Gud, rettferdighet og helliggjørelse og forløsning, for at – som skrevet står: Den som roser seg, han rose seg i Herren!» 1 Kor: 18-21, 26-31 – 88 oversettelsen.


VÃ¥r fiendes evige fremtid

Dette er vår kallelse – å bli mer kjent med den Hellige – trekke oss nærmere Ham – og stole på Ham! Og som mørket øker – så øker også Gud lyset i oss – så vi blir sterkere – selv om vi oftest ikke føler det sånn. Men Han er trofast – Han leder oss ut til den fulle friheten – og lærer oss å stå fast – uansett hvor mye skitt, smuss og ondskap satan hiver på oss. Vi trenger å lese Pilgrims vandring med Bunyon – for å forstå at når satan kommer med sitt for å slukke vår ild – så står Herren og pumper på med olje – så ilden får ny næring. Og vi kan minne vår fiende på hans evige fremtid – i ett ildhav. Han elsker jo å minne oss på vår fortid – så da må også vi kunne minne han om hans fremtidige skjebne – som er uunngåelig. Som det står:


«Det ble en strid i himmelen: Mikael og hans engler tok til å stride mot dragen. Og dragen stred, og dens engler. Og de kunne ikke stå seg, og det ble ikke lenger funnet sted for dem i himmelen. Den store dragen ble kastet ned, den gamle slangen, han som kalles djevelen og Satan, han som forfører hele verden. Han ble kastet ned på jorden, og hans engler ble kastet ned med ham. Og jeg hørte en høy røst i himmelen si: Fra nå av tilhører frelsen og kraften og riket vår Gud, og makten hans Salvede. For våre brødres anklager er kastet ned, han som anklaget dem for vår Gud dag og natt. De har seiret over ham i kraft av Lammets blod og det ordet de vitnet. Og de hadde ikke sitt liv kjært, like til døden. Derfor fryd dere, himler, og dere som bor i dem! Men ve jorden og havet! For djevelen er steget ned til dere i stor vrede, fordi han vet at han bare har en liten tid.» Åp 12:7-12 – 88 oversettelsen


Fordi gleden og fryden tilhører oss – men satan har bare angst, frykt, død, og en evig pine i vente – og han vet det. Han vet at Gud er sterkere og smartere enn alt hva han prøver på – men ofte så piner han oss troende – til å tro at vi ikke er noe eller at vi ikke er verdt noe.

Vi er Hans evige elskede – som Han betalte høy pris for å forløse

Det er en stor løgn – vi betyr mer for Herren – enn fyrstene på jorden eller jordens mektige – fordi vi er den Høyestes Barn! Og vår kallelse er evig – sammen med Ham. Når vi kommer til det evige hjem – så vil vi glemme all smerten, tårene, sorgene, tapene, frykten, nedturene, avvisningene etc. etc. – Som Skriften sier:


«Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne. Og døden skal ikke være mer, og ikke sorg, og ikke skrik, og ikke pine skal være mer. For de første ting er veket bort.» Åp 21:4 – 88 oversettelsen

« Jeg sa til ham: Herre, du vet det! Og han sa til meg: Dette er de som kommer ut av den store trengsel, og de har vasket sine kapper og gjort dem hvite i Lammets blod. Derfor er de for Guds trone og tjener ham dag og natt i hans tempel, og han som sitter på tronen, skal reise sin bolig over dem. De skal ikke hungre mer, heller ikke tørste mer. Solen skal ikke falle på dem, eller noen hete. For Lammet, som er midt for tronen, skal vokte dem og føre dem til livets vannkilder. Og Gud skal tørke bort hver tåre fra deres øyne.» Åp 7:14-17

Da vil vi gråte – fordi vi først da forstår vår arv i det evige. Og hvor skjønn vår Kristus er – Hans herlighet – er en ubeskrivelig skjønnhet – som ingen skjønnhet på jorden klarer å matche, selv littegrann. Når vi ser Ham – så vil all jordens skjønnhetskonkurranser og vakre ting – selv gullet og diamantene – bare bli som gråstein og tjære. Det min kjære venner – det er hva som venter på oss! Derfor så fornyer vi vår kallelse – og kaster oss mot Korset – og vandrer videre – selv om vi føler oss forkastet.


Forhekset mark

Til slutt opplever jeg at jeg må dele dette. I en Pilgrims vandring finnes det egentlig 2 historier – den ene med Kristens reise – hvor kona og barna nektet å gå med han. Den andre historien er etter at mannen er død – hvor også kona, Kristina, og barna blir kalt til å vandre med Herren – sammen med Barmhjertighet. Begge historiene har lik start på den smale veien – og lik slutt – men alle opplever jo fristelsene og farene på ulike måter.


Men på slutten av reisen – like før de når Himmelen – må de gjennom en siste prøvelse: «forhekset mark». Den er et profetisk bilde på akkurat den tiden vi lever i nå, rett før Herrens gjenkomst – hvor satan har fohekset marken vi beveger oss på – hvor mange før hengivne kristne – har sovnet inn – pga korsiktige fristelser og begjær – det er såpass mye av det – at vi skjønner at vi er i Endens tid.


Dette er vår siste fristelse – og består vi den, så er vi verdt Herrens siste og evige Hvile – ved alltid å kunne skue Ham og de evige verdiene. Vi er dermed verdt å bli tatt med i det Bibelen definerer som bortrykkelsen.


På slutten av Kristinas beretning – etter å ha overvunnet «Forhekset Mark» - så kommer de inn i velsignet land – og der venter de på budskapet til hver enkelt – å bli kalt hjem – altså gå over floden (dvs. ett bilde på døden – hvor man møter Herren på den andre siden).

Kjære venner – la oss rette vårt blikk mot Ham – og aldri la oss føle oss nedtrampet av denne verdens ånd!

4 visninger0 kommentarer
Post: Blog2_Post
bottom of page