top of page

Hvorfor Amerika kanskje måtte forberede seg på ødeleggende naturkatastrofer etter Trumps fredsavtale

For så sier Herren, hærskarenes Gud: For sin æres skyld har han sendt meg til hedningefolkene som plyndret dere. For den som rører ved dere, rører ved hans øyesten.”Sak 2:12

President Trump avslørte sin etterlengtede plan for Midtøsten, og satte i gang en intens diskusjon om dens implikasjoner. Men et ubestridelig historisk faktum er at ethvert forsøk fra fremmede makter på å dele Israels land uunngåelig følges av massive naturlige katastrofer, økonomiske katastrofer eller verre.

Det virker klart at Israels Gud var veldig klar i sin eksplisitte uttalelse til profeten Sakarja:

Og jeg, sier Herren, vil være en ildmur rundt omkring byen. Og jeg vil åpenbare min herlighet der. Hør! Hør! Fly bort fra Nordens land, sier Herren. For jeg har spredt dere for himmelens fire vinder, sier Herren. Hør! Sion, berg deg unna, du som bor hos Babels datter! For så sier Herren, hærskarenes Gud: For sin æres skyld har han sendt meg til hedningefolkene som plyndret dere. For den som rører ved dere, rører ved hans øyesten.

For se, jeg løfter min hånd mot dem. De skal bli til et rov for dem som nå treller for dem. Og dere skal kjenne at Herren, hærskarenes Gud, har sendt meg. Fryd deg høylig og gled deg, du Sions datter! For se, jeg kommer og vil bo hos deg, sier Herren. Og mange hedningefolk skal gi seg til Herren på den dagen og bli mitt folk. Jeg vil bo hos deg, og du skal kjenne at Herren, hærskarenes Gud, har sendt meg til deg. Herren skal ta Juda til eie som sin arvedel på den hellige jordgrunnen. Han skal enda en gang utvelge Jerusalem." Sak 2:9-16

August 2017: Trump-administrasjonens forhandlingsteam i Midtøsten, ledet av Jared Kushner og Jason Greenblatt, besøkte regionen i et forsøk på å få fredssamtaler i gang. Ti dager senere, orkanen Harvey, beskrevet som den "verste katastrofen" i Texas historie,traff land, ødela Corpus Christi regionen i Texas med 130 MPH vind og 13-fots storm bølge.

Juni 2016: Et toppmøte ble holdt i Paris som et forspill til en multinasjonal konferanse som ville tvinge Israel til ensidig å akseptere tostatsløsningen og skape en palestinsk stat innenfor sine grenser. Da delegatene forlot lokalene, begynte regnet å falle. I løpet av de neste 24 timene steg Seinen 20 fot, noe som resulterte i den verste oversvømmelsen Paris har sett på flere tiår.

5.-13. august 2015: Etter å ha kunngjort atomavtalen, ble Iran rammet av en apokalyptisk-lignende hetebølge som traff en forbløffende 164 ° F. En uke senere rammet en betydelig meteor Iran.

April 2008: Den tidligere amerikanske presidenten Jimmy Carter, en sterk talsmann for den antisemittiske boikott-bevegelsen, møter ledere av Hamas, og kunngjør for verden at terrororganisasjonen dedikasjoner til å drepe jøder er «garantier for fred». Ett år senere ble han diagnostisert med kreft og melanomer ble funnet i hjernen og leveren. Etter bare noen få måneders behandling uttalte legene ham kreftfri. Pembrolizumab, et stoff utviklet i Israel, var et sentralt element i hans behandling.

2005: Ariel Sharon støttet veikartet for fred og lagde planer om å fjerne den jødiske befolkningen i Gush Katif fra Gazastripen. Demonteringen av de jødiske bosetningene var planlagt til 15 august 2005, dagen etter Tisha b'Av, årsdagen for at begge jødiske templer ble ødelagt.

Denne frakoblingen skyldtes amerikansk press. Mindre enn to uker senere ødela orkanen Katrina New Orleans og andre deler av Louisiana, etterlot tusenvis av amerikanere hjemløse og drepte minst 1833. Skaden ble anslått til over $ 108 milliarder.

I juli, en måned før IDF demonterte Gush Katif og kastet ut nesten 9000 jøder fra sine hjem, ledet Rabbi Yosef Dayan, et medlem av den gryende Sanhedrin som kan spore sin avstamning tilbake til kong David, en gruppe på ti rabbinere for å utføre en obskur, gammel kabbalistisk seremoni, Pulsa diNura, på Sharon. Pulsa diNura påkaller ødeleggelsens engler for å blokkere himmelsk tilgivelse av emnets synder, noe som fører til at alle forbannelsene som er navngitt i Bibelen, rammer ham og resulterer i hans død.

Sharons helse forverret seg, og i januar samme år led han et hemorragisk slag, og gikk inn i en vegetativ tilstand som han aldri kom seg fra.

11. oktober 1999: Jødiske bosettere i 15 bosetninger på Vestbredden kastes ut fra sine hjem. Dow Jones finansielle gjennomsnitt taper 5,7 prosent, i den verste uken siden oktober 1989. 15. oktober tapte Dow 266 poeng. En orkan treffer North Carolina. Neste morgen, 16 oktober, en størrelsesorden 7,1 jordskjelv traff sørvest USA i det femte mektigste jordskjelvet i det 20 århundre. Jordskjelvet var sentrert i California ørkenen og gjorde liten skade, men ble følt i tre stater.

Arafat og Netanyahu møttes på Wye Plantation i Maryland i fem dager med intensive samtaler som en del av en videreføring av Albrights plan som ville tvinge Israel til å gi opp store områder av Judea og Samaria. 17. oktober kokte orkanen Irene over. Selv om det aldri gjorde landfall, forårsaket det resulterende regnet og tornadoene som rammet det sørlige Texas over $ 750 millioner i skade og drepte 31 mennesker, noe som påvirker en fjerdedel av staten. Stormen forsvant da møtet endte i Maryland. 21. oktober erklærte Clinton de hardt rammede områdene i Texas som et stort katastrofeområde.

3. mai 1999: Arafat var planlagt å erklære en uavhengig palestinsk stat med Jerusalem som hovedstad. I to dager herjet tornadoer sentrum av Amerika, konsentrert i Oklahoma og Kansas. 152 tornadoer rammet ned, forårsaker $ 14000000000 i skade, drepte 50 og skadet nesten 900 mennesker. Arafats erklæring ble utsatt til desember 1999 på anmodning fra Clinton.

30. november 1998: Arafat kom til Washington for å møte Clinton. Han foreslo en palestinsk stat med Jerusalem som hovedstad og begynte arbeidet med å skaffe penger. Totalt 42 nasjoner ble enige om å gi Arafat $ 3 milliarder, med Clinton som lovet $ 400 millioner og europeiske nasjoner som lovet $ 1,7 milliarder. Samme dag stupte Dow Jones-gjennomsnittet 216 poeng, og 1. desember hadde det europeiske markedet sin verste dag i historien. Hundrevis av milliarder dollar i markedsverdi ble utryddet i USA og Europa.

28. september 1998: USAs utenriksminister Madeline Albright holdt en pressebrief som beskriver de endelige detaljene i en amerikansk meglet avtale mellom PLO-leder Yasser Arafat og Netanyahu. Ifølge avtalen ville Israel ha blitt pålagt å gi opp 13 prosent av Judea og Samaria. Samme dag traff Georges, en orkan i kategori 4, USAs gulfkyst med vind på 180 mph og vindkast på opptil 175 mph. Når det gjelder skade, var det den dyreste orkanen siden orkanen Andrew, forårsaker $ 10 milliarder av skade og drepte 604 mennesker.

21. januar 1998: Israels statsminister Benjamin Netanyahu møtte USAs president Bill Clinton i Det hvite hus og ble møtt på en uinnbydende måte. Clinton og utenriksminister Madeleine Albright nektet å spise lunsj med ham. Det var senere samme dag at Monica Lewinsky-skandalen brøt ut.

1995: Renovering på hans kampanje løfter bare ett år før, statsminister Yitzchak Rabin på linje med sin politiske nemesis, Shimon Peres, og undertegnet Oslo-avtalen i 1993, som skapte den palestinske nasjonalmyndigheten og ga den delvis kontroll over deler av Gazastripen og Vestbredden.

Rabbi Dayan ledet også rabbinere i Pulsa diNura mot Rabin noen måneder før han ble myrdet. Rabin ble skutt og drept i 1995 av Yigal Amir, en ekstremist som motsatte seg Rabins fredsinitiativ og spesielt signeringen av Oslo-avtalen.

16. januar 1994: President Clinton møtte Syrias president Hafez el-Assad i Genève. De diskuterte en fredsavtale med Israel som inkluderte å gi opp Golanhøydene. Innen 24 timer traff det kraftige Jordskjelvet i Northridge, som registrerte en 6,9 på Richters skala, Sør-California. Jordskjelvet forårsaket anslagsvis $ 20 milliarder i skade, slik at 57 mennesker drept og over 5000 skadet. Jordskjelvet ble den nest mest ødeleggende naturkatastrofen som rammet USA.

23. august 1992: Madrid-konferansen flyttet til Washington DC og fredssamtalene gjenopptok. En dag senere, orkanen Andrew, den verste naturkatastrofe registrert i amerikansk historie, traff Florida, forårsaker anslagsvis $ 30 milliarder i skade og forlater 180.000 hjemløse over hele staten.

30. oktober 1991: USAs president George Bush, Sr. åpnet Madrid-konferansen med en forventning om at Israel ville handle "Land for Peace". Etter hvert som konferansen utviklet seg, utvikler det som senere ble kalt "Perfect Storm" i Nord-Atlanteren, og skaper de største bølgene som noensinne er registrert i den regionen. Stormen reiste 1000 miles fra øst til vest, trosset den mer naturlige vest \-til-øst mønster. En dag senere, den 31 oktober, rammet stormen New England kysten med 35-fots bølger som krasjet inn i Walker's Point hjemmet til president Bush i Kennebunkport, South Maine. Hans hjem ble omfattende skadet.

September 1938: Selv om det ikke var knyttet til land-for-fred-prosessen, dukket guddommelig gjengjeldelse opp i moderne politikk selv før etableringen av staten Israel. I september 1938 møtte Lord Neville Chamberlain Adolf Hitler, og undertegnet München-avtalen som skulle berolige nazistenes ekspansjonisme. 21. september rammet en av de mest destruktive og mektige orkanene i nedtegnet i historien Long Island og Sør-New England. Drepte anslagsvis 700, hovedtyngden av stormen traff en del av Long Island som var hovedkvarteret til Bund partiet, det amerikanske partiet som støttet nazistene.guddommelig gjengjeldelse opp i moderne politikk selv før etableringen av staten Israel. I september 1938 møtte Lord Neville Chamberlain Adolf Hitler, og undertegnet München-avtalen som skulle berolige nazistenes ekspansjonisme. 21. september rammet en av de mest destruktive og mektige orkanene i nedtegnet i historien Long Island og Sør-New England. Drepte anslagsvis 700, hovedtyngden av stormen traff en del av Long Island som var hovedkvarteret til Bund partiet, det amerikanske partiet som støttet nazistene.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Ingen tagger enda.
bottom of page