top of page

14 juni 2020 - Å så vind og høste storm


For de sår vind og skal høste storm. Deres korn får ikke aks, deres grøde gir ikke føde. Om den gir noe, skal fremmede sluke det.” Hos 8:7

Far ikke vill! Gud lar seg ikke spotte! Det et menneske sår, det skal han også høste. Den som sår i sitt kjød, skal høste fordervelse av kjødet. Men den som sår i Ånden, skal høste evig liv av Ånden. Men la oss gjøre det gode og ikke bli trette. For vi skal høste i sin tid, så sant vi ikke går trett.” Gal. 6:7-9

Veldig få tenker over at alt vi ser i samfunnet – er et resultat av hva mennesker har sådd i fortiden. Så blir man overrasket, når det oppstår lovløshet og anarki. Hva har skjedd? Hvorfor er det ingen som tenker, bare føler? Fordi vår tidligere generasjon sådde vind – og nå så høster vi storm.

Jeg skrev for noen år siden, mitt mest delte artikkel: Abimelek – et bilde på hevnen og splittelsens ånd. Vi kan lese:

Gideon i Domerboken kap. 7 hadde vunnet en stor seier over en mektig hær, med kun 300 mann – og han ble høyt æret i Israel – til neste generasjon kom opp. Det står på denne måten:

Slik ble midianittene ydmyket under Israel, og de løftet ikke hodet flere ganger. Og landet hadde ro i førti år, så lenge Gideon levde.” Dom 8:28

Landet hadde ro – i mange år. Vi kan sammenligne det med dagens situasjon, hvor Gud brukte Churchill, som ble bakket opp av en bedende kirke – som overvant tyskerne (med hjelp fra USA – også bakket opp av bedende kristne) – og pga bønnene og friheten i USA og England, så ble Nazistene beseiret, og kommunismen demmet opp for. Hadde det ikke vært for Churchill – så hadde du og jeg i dag enten snakket tysk eller russisk.

Så står det:

Men da Gideon var død, ble Israels barn igjen troløse og drev hor med Ba'alene, og de tok Ba'al-Berit til sin gud. Israels barn glemte Herren sin Gud, som hadde frelst dem fra alle fiender rundt omkring. Heller ikke viste de Jerubba'als, Gideons hus, noen kjærlighet til gjengjeld for alt det gode han hadde gjort for Israel.” Dom 8:33-35

Israel gjorde noe skammelig – de glemte sin historie. Det kan minne meg om det skiltet som sto over Auschwitz – da jeg besøkte den i 2016 – hvor det sto over en av dørene – inn til en av tortur rommene: Den som ikke husker (eller har glemt) sin fortid, er dømt til å gjenta den”. Det er sitert fra George Santayana – men vi ser også i Bibelen, at å glemme, straffer seg veldig, veldig hardt.

Da talte hans mors brødre om ham til alle Sikems menn, og la alt dette fram for dem. Da vendte deres hu seg til Abimelek, for de tenkte: Han er jo vår bror. Så ga de ham sytti sekel sølv fra Ba'al-Berits tempel. For pengene leide Abimelek noen løse og frekke menn som fulgte ham. Og han kom til sin fars hus i Ofra og slo i hjel brødrene sine, Jerubba'als sønner, sytti mann på én stein. Men Jotam, Jerubba'als yngste sønn, ble tilbake, for han hadde gjemt seg. Da samlet alle Sikems menn seg, og alle de som bodde i Millo. De gikk av sted og gjorde Abimelek til konge ved minnesteinseiken i Sikem.” Dom. 9:3-6.

Denne drapsorgien – skjedde mye pga hva Gideon selv gjorde etter sin seier - han sådde dette:

Og Gideon laget en efod av gullet og stilte den opp i sin by i Ofra. Hele Israel drev hor med den der. Den ble en snare for Gideon og hans hus.” Dom 8:27

At Gideons sønner ble drept – var mye pga at Gideon selv sådde vind – og senere kom det ett stormkast, som drepte alle hans sønner, av sin mer eller mindre uekte sønn, utenom 1 – som da gikk opp og profeterte dom over disse – hvor dommen senere ble til en enda større storm. Abimelek var jo halvbroren til de 70 han drepte, og allierte seg med Sikems menn – som gjorde han til konge. Men Sikems innbyggere skulle snart få betale en høy pris for sitt svik.

Abimelek regjerte over Israel i tre år. Da sendte Gud en ond ånd mellom Abimelek og Sikems ledere, og Sikems menn svek Abimelek. Dette skjedde for at den blodige ugjerning mot Jerubba'als sytti sønner skulle komme over Abimelek. Deres blod skulle hevnes på ham, deres bror, som hadde slått dem i hjel, og på Sikems menn, som hadde støttet ham, så han kunne slå sine brødre i hjel.” Dom 9:22-24

For å gjøre historien kort – Sikems innbyggere (folket) ble så slaktet av Abimelek (som er ett bilde på Eliten) – og til sist møtte Abimelek selv sin dom, og døde.

På 70 tallet så ble alt det grunnleggende som var grunnvollene til Vesten – rokket ved – og en råte oppsto. Man innførte abort, og begynte aktivt å støtte Israels fiender (bla via FN). Dette var – kan man si førstegrøden av generasjonen i etterkrigstiden – altså ca 40 år etter krigens slutt. 2 verdenskrig handlet om å måtte stoppe Hitler – for å få slutt på massedrap, overgrep og okkupasjon. Men tydeligvis hadde man ”glemt” hva som egentlig var Vestens storhet – nemlig Bibelens Gud – og at de var helt avhengig av Hans velsignelse, for å være gode og frie nasjoner å leve i.

Da masse drapene på de ufødte babyene begynte, så begynte vi å drepe mange, som til nå har blitt mer mennesker i mors liv globalt enn hva Hitler klarte – hvor 100 vis av millioner uskyldige barn, ikke får se dagens lys – pga nasjonenes drap. Vi sådde vind – og så begynte vi å så storm. Først ble været manipulert på 80 tallet – som var en advarsel til nasjonene, om å vende om! Så gikk vi løs på Israel – og tvang de til en falsk avtale (Norge og USA, ved Bill Clinton) – som var ett resultat av det vi sådde på 70 tallet – og på samme tide så åpnet vi opp for at avvik i det før så grunnleggende mor-far-og barn, og det skjeve fikk like rettigheter som foreldre – da vi sådde, så sådde vi vind oppå en storm som vi allerede hadde sådd ved Abortloven og kjærlighet til den ondeste terroristen i det 1900 århundre, som senere fikk fredspris.

Så ble det som en desparasjon – fordi vi mistet forstanden pga alle være synder – så vi måtte gjøre enda mer galt. Jeg tenkte da på dette bibelverset:

Slå ikke inn på de ugudeliges sti og følg ikke de ondes vei. Sky den, følg den ikke, vik fra den og gå forbi! For de får ikke sove uten at de har gjort noe ondt, de mister søvnen om de ikke har ført noen til fall. For de eter ugudelighets brød og drikker voldsgjernings vin.” Ord 4:14-17 - når man først har blitt bundet av det lovløse, så blir man syndens slave, og så må man gjøre mer og mer ondt, ellers får man ikke sove godt om natten - sånn står det til med vår "folkevalgte" idag.

Så til dagens samfunn. I løpet av noen tiår – så har vårt politi – mer og mer blitt brukt til for å ta ”høyre ekstreme” dvs. lovlydige borgere, som er uenig med politikernes ugudelighet – og protesterer imot det. Mens ofte, de lovløse (på venstresiden/Islam), går fri, om de da ikke gjør for mye ugagn, eller de får milde fengselsstraffer – dette skjer pga en korrupt menneskenatur.

Men det politiet har gjort – eks. i dette tilfellet av deres mektige forfølgelse av denne journalisten – hvor de faktisk satt han i situasjoner hvor han kunne bli drept – har også gjort at man har sådd, og nå høster også politiet sin egen korrupsjon og statlige overstyrninger til å gjøre det politiske korrekte (ikke det som er rettferdig - som å beskytte mot virkelig overgrep, som teks. groomingen i England, hvor 1000 vis av umyndige jenter har blitt voldtatt, mens politiet vender det døve øre og øye til) – så oppstår det nå ett uvanlig stort hat mot Politiet. Du kan lese om dette her: Scener fra ett sykt samfunn. Hvor en engelsk politimann som forsøker å fange en kriminell, roper om hjelp, og hvor masse mennesker kommer løpende, og går løs på politimannen.

Fordi lovene om å så og høste – virker – like bra som Tyngdekraften!

Om du leser om Abimelek – så går dommene først på de på det nederste plan – her politi, som må ta imot ordre ukritisk fra myndighetene (det gjorde også norske politimenn under krigen - og sendte over 700 jøder til konsentrasjonsleire) – så går det oppover, sånn at til slutt møter eliten og hele samfunnet, som egentlig er hovedansvarlig for alt (pådrevet av massenes ugudelige livsstil) – hvor de til sist også møter sine dommer.

Derfor er også Islam på fremmarsj – og derfor tok Islam over hele Midtøsten – pga syndene som de nasjonene hadde da. Mens på rundt 700 tallet og 1673 forsøkte Islam å ta Europa – men pga vi holdt og æret Guds Ord, tross alle feil – og at syndens mål på ingen måte var fylt opp – holdt Gud Islam unna Europa. Men siden 1970 tallet – hvor Europa bla i den hemmelige avtalen mellom Vestens mektige nasjoner med Saudi Arabia i 1974 – etter at araberne nok en gang forsøkte å utrydde jødene i Israel – og mislyktes.

Så var Europa/USA villige til å selge Israel – for å få olje. Det ble den første spiker i kisten – til våres undergang. I dag ser vi realitetene av hva vi en gang høstet – og nå så fylles nasjonene med storm – opprør, anarki, hvor Europa og USA driver og faller – de eneste nasjonene på første delen til mot slutten av 1900 tallet, som holdt onde ideologier på avstand. Men har nå blitt oppspist fra innsiden – pga vår kjærlighet til falske religioner, synd, lyst/begjær, og kortsiktige nytelser – er stormen på vei – fordi Gud er jordens dommer – og sørger for at alt blir rettferdig, etter Hans Ord:

Det være langt fra deg å handle på dette vis og slå i hjel den rettferdige sammen med den ugudelige, så det går den rettferdige på samme måte som den ugudelige. Slikt være langt fra deg! Skulle ikke all jordens dommer gjøre rett?” 1Mos 18:25

Og Gud gjør rett – og lar onde ånder – som i Abimeleks tilfelle – slippes løs over våre nasjoner, av det vi selv har sådd – som mennesker uten Kristus ikke klarer å kjempe imot – man blir styrt som marionettfigurer – til å gjøre enda mer ondt! Og ingen kan stoppe det – før rettferdighet blir innført – og omvendelse i nasjonene kommer, når de går ned på sine knær. Men det er meget, meget sjelden det skjer – ett unnatak kan leses om i Jonas bok. Om ingen stopper opp nå - som jeg tror det ikke går, ettersom bremsene på det "løpske toget" har sluttet å fungere - så går nasjonene nå mot Harmageddon - hvor mange først da, vil forstå sitt bedrag, men da er det forsent.....

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Ingen tagger enda.
bottom of page