top of page

Er den dødelige orkanen Amanda en forløper til naturkatastrofer som ett resultat av å dele Israel

For så sier Herren, hærskarenes Gud: For sin æres skyld har han sendt meg til hedningefolkene som plyndret dere. For den som rører ved dere, rører ved hans øyesten.”Sak 2:12

Vann som kommer over gatene i Kemah under orkanen Harvey (Shutterestock)

Orkansesongen 2020, ble spådd å være spesielt stormfull, startet i forrige uke med Amanda, den første navngitte orkanen denne sesongen. Når stormen beveger seg nordover, etterlater den seg dusinvis av døde, spør mange om dette er forløperen til naturkatastrofen som uunngåelig følger med ethvert forsøk på å splitte Israel.

Amanda etterlot seg død og ødeleggelse i kjølvannet da den raste inn fra Stillehavet, bevegde seg over Mellom-Amerika, drepte minst 33 og tvang tusenvis til å bli evakuert. Stormen skapte jordskred og rammet mer enn en halv million mennesker. I hovedstaden San Salvador ble 50 hus ødelagt og 23 kjøretøy falt ned i et synkehull.

Restene av Amanda flyttet seg så ut over Mexicogolfen, svekket seg litt før den samlet sin styrke over vannet. Den rørte kysten av Mexico før den gjorde en uventet bevegelse nordover. Cristobal er enda en klassifisert en tropisk storm, og det er ventet at Cristobal vil treffe Louisianna søndag kveld. Selv om den er sterkt redusert, er vinden fortsatt over 80 meter pr. sekund og Cristobal holder fortsatt en tropisk storms styrke. Cristobal er den tredje navngitte stormen av det som forventes å være en spesielt aktiv orkansesong. Tropiske storm advarsler er lagt ut for en god del av Louisiana kysten, Mississippi, Alabama og deler av Florida området. Minst 3-6 tommer (ca 5 cm til ca 15 cm) av regn er beregnet prognos, med mulig lokalisert høyere mengder og en rask flom advarsel har blitt utstedt for den lavere til midten av Mississippi Valley.

På lørdag genererte orkanen en tornado i Florida, og det var 6 tornadorapporter, inkludert en som rammet nær sentrum av Orlando.

Orkaner krysser svært sjelden over fra Stillehavet til Atlanterhavet; De fleste av orkanene som har krysset over, viser skjemaene, har tatt en sti fra Atlanterhavet bassenget til Stillehavet bassenget. Cristobal vil være den sjette orkanen som har gjort dette de siste 180 årene.

Meteorologene spår allerede at denne atlantiske orkansesongen, kan gi et større enn gjennomsnittlig antall store orkaner. En gjennomsnittlig sesong, som varer fra begynnelsen av juni til slutten av november, bruker å bringe i snitt 2,8 orkaner. Prognoser fra Colorado State University's Tropical Meteorology Project, ledet av forskeren Phil Klotzbach, spådde at denne sesongen ville bringe hele åtte orkaner, inkludert fire store orkaner av kategori 3, med høyere vind på minst 289 km per time. Det betyr at hvis du bor på østkysten, har du en 69% sjanse for å bli truffet av en orkan denne sesongen.

Kystboerne blir minnet om at det holder kun med én orkan å gjøre landfall for å gjøre det til en aktiv sesong for dem, og de må forberede det samme for hver sesong, uavhengig av hvor mye aktivitet som er spådd," advarte rapporten.

På grunn av den pågående COVID-19 pandemien har tjenestemenn i USA uttrykt bekymring for orkansesongen som potensielt forverrer effekten av pandemien. Evakueringer ville bli betydelig hindret på grunn av frykt for å pådra viruset og sosiale distanserings regler ville brytes når du gir hjelp til orkan-berørte områder.

I tillegg til koronavirus og opptøyer, mange lurer på om denne orkanen er forløperen til en annen massiv naturlig katastrofe av den typen som alltid følger med ethvert forsøk på å dele landet Israel. Dette vil bli en mulighet når Israel forbereder seg på å gjennomføre president Trumps fredsplan. Selv om ikke alle detaljene eller implikasjonene er klare på dette tidspunktet, ser det ut til at noen deler av bibelske Judea og Samaria vil bli en del av en palestinsk politisk enhet.

Guddommelig gjengjeldelse for å dele landet er lovet av profetene.

Og jeg, sier Herren, vil være en ildmur rundt omkring byen. Og jeg vil åpenbare min herlighet der. Hør! Hør! Fly bort fra Nordens land, sier Herren. For jeg har spredt dere for himmelens fire vinder, sier Herren. Hør! Sion, berg deg unna, du som bor hos Babels datter! For så sier Herren, hærskarenes Gud: For sin æres skyld har han sendt meg til hedningefolkene som plyndret dere. For den som rører ved dere, rører ved hans øyesten. For se, jeg løfter min hånd mot dem. De skal bli til et rov for dem som nå treller for dem. Og dere skal kjenne at Herren, hærskarenes Gud, har sendt meg. Fryd deg høylig og gled deg, du Sions datter! For se, jeg kommer og vil bo hos deg, sier Herren. Og mange hedningefolk skal gi seg til Herren på den dagen og bli mitt folk. Jeg vil bo hos deg, og du skal kjenne at Herren, hærskarenes Gud, har sendt meg til deg. Herren skal ta Juda til eie som sin arvedel på den hellige jordgrunnen. Han skal enda en gang utvelge Jerusalem." Sak 2:9-16

En historie om katastrofene som følger med land-for-fred prosessen kan bli funnet her.

dagen og bli mitt folk. Jeg vil bo hos deg, og du skal kjenne at Herren, hærskarene

s Gud, har sendt meg til deg. Herren skal ta Juda til eie som sin arvedel på den hellige jordgrunnen. Han skal enda en gang utvelge Jerusalem. Sak 2:9-16

Sakarja 2:9-16

En historie om katastrofene som følger med land-for-fred prosessen kan bli funnet her.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Ingen tagger enda.
bottom of page